Tervetuloa keskustelemaan askelista kohti kestävämpää arkea 28.3.2022!

Kasvun rajat, ilmastohätätila ja kuudes joukkosukupuutto ovat asioita, joilta kenenkään ei pitäisi sulkea silmiään. Ilmastonmuutoksen ja luontokadon torjumiseksi tarvitaan kestävyysmurrosta, jolta kukaan ei voi välttyä ja johon jokainen voi osallistua. Aktiivisen politiikan ja kansalaistoiminnan avulla murros voidaan muuttaa myönteiseksi mahdollisuudeksi.

Tervetuloa Senja Laakson ja Riikka Aron toimittaman Planeetan kokoinen arki -teoksen julkistamistilaisuuteen. Monitieteisessä teoksessa käsitellään esimerkiksi asumista, syömistä ja liikkumista sekä pohditaan keinoja lievittää niiden ympäristövaikutuksia – ja samalla parantaa niin ihmisten kuin muun luonnon hyvinvointia.

STYLE-tutkimushankkeen tutkijoiden kirjoittama luku käsittelee kestävän ja terveellisen liikkumisen mahdollisuuksia Suomessa. Luvussa tarkastellaan liikkumattomuutta ympäristöongelmana. Luvun pääkirjoittaja Jari Lyytimäen mukaan rakennettu ympäristö ja moottoroidut liikennevälineet kannustavat meitä liialliseen liikkumattomuuteen ja tuottavat samalla suuria ympäristöhaittoja. Tarvitsemme tuplahyödyn tuovan hikiloikan aktiivisiin liikkumismuotoihin. Rakennetusta ympäristöstä on tehtävä sellainen, että se suosii ja kannustaa aktiiviseen kävelyyn ja pyöräilyyn passiivisen autoilun sijaan.

Julkistustilaisuus on avoin kaikille ja se järjestetään Helsingin Tiedekulmassa (Yliopistonkatu 4) ma 28.3.2022 13.00–14.30. Tilaisuutta on mahdollista seurata myös verkossa Tiedekulman sivuilta.

STYLE-tutkijoiden luku: Lyytimäki, Jari – Paloniemi, Riikka – Karjalainen, Linda & Tapio, Petri (2022) Kestävä ja terveellinen liikkuminen. Teoksessa: Laakso, Senja & Aro, Riikka (toim.) (2022) Planeetan kokoinen arki. Askelia kestävämpään politiikkaan. Gaudeamus.

Lisätietoja tapahtumasta Tiedekulman tapahtumakalenterissa.

Tapahtuma Facebookissa.

Kirja on tilattavissa kustantajan sivuilta.