’UUDISTUVA SUOMI – Tutkituilla ratkaisuilla kohti kestävää yhteiskuntaa’ to 12.10.2023 Helsingissä


Torstaina 12.10.2023 klo 16–19.30

Musiikkitalon Klubi-tila
(Mannerheimintie 13a, 00100 Helsinki)

Tervetuloa Strategisen tutkimuksen neuvoston Kestävän kasvun avaimet (GROWTH) -ohjelman juhlaseminaariin Musiikkitalossa 12.10.2023. Tilaisuudessa keskustellaan kestävän kasvun rajoista ja uudistuvan yhteiskunnan tulevaisuudesta. Asiantuntijat esittävät kolmeen kestävän ja uudistuvan yhteiskunnan teemaan liittyviä parhaita ratkaisuja, jotka ovat nostettu GROWTH-ohjelman hankkeissa tehdystä tutkimuksesta.

Ratkaisut käsittelevät kiertotalouden arvontuoton, korkeatasoisen koulutuksen sekä osaavien kansalaisten ja nuorten merkitystä tulevaisuuden Suomelle. Seminaari tarjoaa yhteiskuntamme vaikuttajille ja tiedeyhteisölle tutkittuun tietoon perustuvia kestävän ja uudistuvan yhteiskunnan ratkaisun avaimia.

Kestävä ja uudistuva Suomi tarvitsee vahvan tulevaisuuden vision. Tervetuloa kuulemaan ja keskustelemaan!

Ilmoittaudu tilaisuuteen 5.10.2023 mennessä.


Alustava ohjelma

Ohjelma tarkentuu lähempänä tilaisuutta

16.00 Tilaisuuden avaus

16.05 Kestävän kasvun elementit – mitä uudistuva Suomi tarvitsee? -paneelikeskustelu
Kestävä kasvu on muutakin kuin materiaalinen kasvu. Mitkä ovat kasvun uudet käsitteet ja mitä hyvinvointiyhteiskunta tarvitsee?

Keskustelijoina: kansanedustaja Nasima Razmyar, Kamupack Oy:n perustaja Iida Miettinen ja professori Petri Tapio (STYLE).

16.35 Kestävä ja uudistuva Suomi – ratkaisuja tutkimuksesta

Tutkimuksen ratkaisut ja saavutukset. GROWTH-ohjelman asiantuntijat esittävät tutkimuksesta kumpuavia ratkaisuja, jotka osoittavat miten tutkimustulokset on otettu käyttöön ja vaikuttaneet päätöksentekoon

17.30 Nyt tehdään tulevaisuutta -paneelikeskustelu

Ohjelman kuuden konsortion paneeli kestävään kasvuun liittyvän yhteiskunnallisen keskustelun tarpeesta, tutkimuksen tuottamista mahdollisuuksista ja tulevaisuutta luotsaavista viesteistä päätöksentekojöiden tueksi.

Keskustelijoina: Leena Aarikka-Stenroos (CICAT2025), Kai Hakkarainen (Growing Mind), Ali Harlin (Package-Heroes), Päivi Honkatukia (ALL-YOUTH), Tiina Sikanen (SUDDEN) ja Tommi Vasankari (STYLE).

18.00 Loppusanat

18.00–19.30 Tarjoilua ja ohjelmaa